У МВС стартує набір спецпризначенців: вимоги до претендентів

2659 0
Міністерстві внутрішніх справ розпочало набір спецпризначенців Корпусу оперативно-раптового дії. Про це йдеться на офіційному сайті відомства.
фото: прес-служба МВС

фото: прес-служба МВС

Як зазначив голова МВС Арсен Аваков, на першому етапі документи на конкурс отримають право подати бійці добровольчих батальйонів особливого призначення МВС, бійці спецпідрозділів «Сокіл», «Грифон», міліції особливого призначення, патрульні поліцейські.

Учора, 28 жовтня, перша частина претендентів на службу у спецпідрозділі Національної поліції України розпочала етап психологічного тестування. Вивчення кандидатів проводиться на базі Національної академії внутрішніх справ, розташованої у Києві. Тестування пройшли близько 150 кандидатів. Стільки ж організатори конкурсу планують перевіряти щодня, окрім неділі. Процес тестування у столиці триватиме до 7 листопада включно. На першому етапі претендентів «відсіюватиме» комп'ютер. У разі, якщо претендент не пройде один з етапів, до наступного випробування його не допустять.

Читайте також: Поліція чи міліція. Хто за що відповідає у Львові?

Принцип процесу відбору буде простим. Перший етап – подання та опрацювання анкет. Анкети претендентів введуть у спеціальну програму, після чого комп'ютер автоматично відфільтровує осіб, які не підпадають по основним критеріям. Наступним етапом стене психологічне тестування. До його проведення залучать незалежну спеціалізовану компанію.

За результатами тестів кандидатів їх будуть рекомендувати для роботи за психотипом в одному з трьох напрямків: безпосередньо у поліцейському підрозділі спеціального призначення, у програмі захисту свідків або ж у підрозділах з охорони громадського порядку, які протидіятимуть масовим заворушенням. Відібраних кандидатів протестують з допомогою поліграфа (так званого, «детектора брехні»), однак особливістю цього тестування стане перевірка з допомогою технологій аналізу голосу.

Читайте також: Хто вони, нові поліцейські? 4 історії про нових патрульних

Претендентів перевірятимуть на причетність до сепаратизму, кримінальне минуле, залежність від наркотиків або алкоголю, схильність до розголошення службової інформації. Крім того, кандидатів перевірятимуть на причетність до злочинів проти мирного населення під час подій лютого 2014 року в Києві. Після проходження цих випробувань кандидата допустять до перевірки фізичної підготовки – біг, підтягування, комплекс силових вправ, а також до практичних стрільб з пістолета і автомата.

За матеріалами прес-служби МВС, УНН

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!