У митниці запустили калькулятор, який розраховує вартість розмитнення «євроблях»

6269 0
Наразі він перебуває на етапі тестування.
фото: Дмитро Ларін

фото: Дмитро Ларін

Державна митна служба України запустила «калькулятор», що розраховує вартість розмитнення автомобілів на європейській реєстрації. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив голова ДМС Максим Нефьодов.

«Сервіс підтягує дані щодо мінімальної, середньої та максимальної вартості вказаного авто за 2018-2019 роки на основі реальної інформації мільйона машин більш ніж 2300 моделей. Це робоча база тих авто, що були оформлені на митниці, її почистили вручну від помилок і одруківок, тому цей процес і зайняв на 1,5 місяці довше очікуваного», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Конфіскат з митниці продаватимуть через ProZorro

«Калькулятор» наразі лише тестують. Скористатися ним можна за посиланням. Максим Нефьодов також закликав українців використовувати цей «калькулятор», а про помилки у його роботі повідомляти.

Нагадаємо, що закон про розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації ухвалили у листопаді торік. До 22 лютого розмитнити машину можна було зі знижкою 50%, а з лютого по 24 травня тривав перехідний період, за який водії ще могли розмитнити авто, але за повною вартістю.

На Львівщині за пільговий період розмитнили понад 11 тисяч автомобілів. Штрафи мали запровадити ще з 24 травня. Втім через протести, парламент вирішив відтермінувати штрафування на три місяці.

12 вересня Верховна Рада України ухвалила рішення про продовження пільгового періоду для власників автомобілів на іноземних номерах. За відповідний закон проголосували 284 депутати.Таким чином, штрафи з власників «євроблях» не мали стягувати до 22 листопада 2019 року.

Водночас Кабінет міністрів України ухвалив рішення не застосовувати штрафні санкцій за порушення умов митного ввезення автомобілів на іноземній реєстрації. Відповідне рішення ухвалили під час засідання уряду 2 жовтня. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!