На території Святоюрського комплексу планують відкрити кав’ярню

2423 0
Кав'ярня у перспективі може стати ресторацією.
Фото: Тетяна Оліярчик

Фото: Тетяна Оліярчик

На території Святоюрського комплексу планують облаштувати кав’ярню, яка у перспективі може перетворитись у ресторацію. Про це розповіла Tvoemisto.tv заступниця директора благодійної організації «Фундація Духовного Відродження» при Львівській Архієпархії УГКЦ, що опікується садами, Олена Карнаух.

Читайте також: На Митрополичі сади у Львові чекають великі зміни. Що буде

Торік у Церкві Святого Юра почали планувати розвиток Святоюрського комплексу в туристичному плані. Перед карантином стартувало облаштування Святоюрської кав’ярні, що у перспективі, орієнтовно за два роки, мала би перетворитись у ресторацію. Зараз роботи уже виконані на 50%, каже Олена Карнаух.

Нижні сади у Митрополичих садах мають бути громадським простором з окремим входом від площі Святого Юра. Вони не будуть відкриті цілодобово. Тут планують проводити культурні, мистецькі події, церковні заходи. 

«Були ідеї робити їдальню для безхатьків, літню сцену, мобільні каркасні екологічні будинки, аби територію можна було використовувати і взимку», – каже Олена Карнаух і уточнює, що конкретного проєкту наразі немає.

Натомість у верхніх садах відбуваються різноманітні заходи для підтримки соціальних проєктів та утримання самих садів. Ідеться про фотосесії, корпоративні заходи: презентації, лекції, неформальні пікніки, творчі майстер-класи, а також виїзні церемонії, фуршети, урочисті події.

Читайте також: У Митрополичих садах у Львові хочуть облаштувати їдальню для бездомних

Нагадаємо, що у вересні місто передало у користування Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ другу частину Митрополичих садів – так звані нижні сади, що їх тепер мають відновити.

Детальніше про те, які зміни чекають на Митрополичі сади читайте у матеріалі Тvoemisto.tv.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!