У МЗС кажуть, що Євросоюз ще не скоро відкриє українцям кордони

3254 0
Зняття обмежень на в'їзд до Шенгенської зони можна очікувати після того, як показник в Україні буде або дорівнювати середньому показнику в ЄС, або буде нижчим.
фото: mnen.tk

фото: mnen.tk

Євросоюз ще не скоро відкриє українцям кордони Шенгенської зони. Про це в інтерв'ю Сегодня сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Читайте також: ПЛР-проблема або Чи потрібний цей тест для виїзду за кордон

Він нагадав, що в Україні, за останніми даними, «невтішні цифри» – 62 хворих на 100 тисяч населення. При тому, що в ЄС, наприклад, ця цифра становить 16,3 людини на 100 000 населення.

За словами глави МЗС, зняття обмежень на в'їзд до Шенгенської зони можна очікувати після того, як показник в Україні буде або дорівнювати середньому показнику в ЄС, або буде нижчим.

«Це ключова вимога. Я вже назвав цифри, і ви бачите, що поки ми, на жаль, дуже далекі від цього», – каже Дмитро Кулеба.

Цього тижня Рада ЄС перегляне «зелений» список країн, громадянам яких буде дозволений в'їзд до країн ЄС. Міністр вважає, що Україна до наступного списку точно не потрапить.

Читайте також: Які країни відкриють свої кордони цього літа. Перелік і дати

Нагадаємо, що з 1 липня ЄС відкрив внутрішні кордони і деякі зовнішні кордони. Українці можуть поїхати до ЄС лише за певних умов.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!