У наступному році через новий Бескидський тунель пустять пробні потяги

2718 0
Будівництво Бескидського тунелю триває згідно з графіком і на кінець наступного року вже плануються перші пробні проходи потягів.
фото: igormelika.com.ua

фото: igormelika.com.ua

Про це 18 листопада, відвідуючи Бескидський тунель в рамках робочої поїздки до Закарпатської області, заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

«Інфраструктурні проекти – це довготривалі проекти. Має бути стабільна політика держави, прогнозованість і розвиток. Бескидський тунель – яскраве тому свідчення. Дуже приємно, що компанія дотримується графіків. Ми сподіваємось до кінця наступного року мати вже пробні потяги, які пройдуть крізь новий Бескидський тунель», – зазначив Володимир Омелян.

Читайте також: На Закарпаття через скелю: як просувається будівництво Бескидського тунелю

Міністр наголосив, що наразі цілий ряд великих інфраструктурних проектів, які здатні вирішити проблеми певних регіонів і покращити сполучення на державному рівні, знаходяться на стадії проектування: «Про інші інфраструктурні об’єкти в Україні – їх дуже багато – ми зможемо предметно говорити лише тоді, коли будемо готові. Зараз ми на стадії проектування. В першу чергу, це мостові переходи, безумовно, морські порти і, я сподіваюсь, новий проект на Укрзалізниці, який має втілити нова команда».

Нагадаємо, очільник Львівської ОДА Олег Синютка неодноразово акцентував увагу на тому, що будівництво тунелю дозволить Львівщині стати логістичним хабом для інтеграції України в Європу. Однак у ПАТ «Укрзалізниця» Tvoemisto.tv пояснили, що «вирішення питання призначення нових міжнародних пасажирських поїздів у сполученні з країнами Західної Європи маршрутом через Бескидський тунель першочергово обумовлено повним завершенням його спорудження та відповідно введенням в експлуатацію».

Читайте також: Через перевал. Нова дорога скоротить шлях між Львівщиною та Закарпаттям

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!