У Нацбанку пояснили, чому в Україні падає гривня. Інфографіка

2044 0
В НБУ створили інфографіку, в якій пояснюються причини стрімкого знецінення гривні на міжбанківському та готівковому валютних ринках.
Фото: joinfo.ua

Фото: joinfo.ua

«Голова Національного банку України Валерія Гонтарева на засіданні профільного комітету Верховної Ради розповіла про фактори, які впливали на курс останніми місяцями, і за чим треба стежити, щоб розуміти, куди курс рухатиметься у 2016 році», – пише УНІАН.

Нацбанк розподілив фактори, які спричинили падіння гривні на міжбанківському ринку, на дві категорії - фундаментальні та ситуативні. Зокрема, до фундаментальних віднесли падіння цін на світових сировинних ринках, товарне ембарго та блокада з боку Росії та девальвація валют країн-торговельних партнерів. До ситуативних в НБУ зарахували зимові свята, сезонні фактори та надлишкову гривневу ліквідність.

Читайте також: Серію пам’ятних монет Нацбанк присвятив Героям Майдану

Окрім того, причинами різкого знецінення гривні на готівковому валютному ринку стали паніка населення і підвищений попит на валюту, сезонна купівля валюти банками та надлишкова гривнева ліквідність за рахунок соцвиплат за січень.


 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!