У Нацбанку заявили про цькування, погрози та шантаж

2179 0
Продовження тиску на незалежну інституцію може зруйнувати все, що вдалося побудувати впродовж шести років у край складних умовах.
Фото: НБУ

Фото: НБУ

Команда НБУ вважає неприпустимим здійснення політичного тиску на центральний банк України у правовій та цивілізованій державі. Про це йдеться у заяві НБУ на сторінці у Facebook.

Читайте також: Бізнес відреагував на відставку глави Нацбанку

Працівники центробанку різних щаблів та спеціалізацій – від директорів департаментів до менеджерів та спеціалістів – звернулися до громадськості, експертної та бізнес-спільноти, медіа, вищих органів влади та міжнародних організацій із заявою про політичний тиск з боку окремих народних депутатів, які захищають інтереси окремих олігархів.

«Регулярні інформаційні атаки, публічні образи та поливання брудом у публічній площині, погрози, замовні мітинги під стінами Нацбанку та блокування будинків його працівників – це не заклик до фахової дискусії. Це цькування та шантаж. Це має припинитися»– йдеться у заяві.

У Нацбанку вимагають припинити політичний тиск і очікують реакції на неетичну поведінку деяких народних депутатів, які мають на меті припинення співпраці України з міжнародними партнерами.

«Ми закликаємо дати нам змогу виконувати свою роботу у середовищі моралі, професійної дискусії, гідності та поваги один до одного»– йдеться у заяві команди НБУ.

Нагадаємо, що Верховна Рада 3 липня звільнила Якова Смолія з посади голови Нацбанку. 

Напередодні він повідомив, що написав на ім'я президента заяву про відставку. Обґрунтуванням цієї заяви Смолій назвав «системний політичний тиск», який заважав йому виконувати свої обов’язки. Одразу за звільненням Якова Смолія, у Мінфіні скасували угоду про розміщення облігацій на суму 1,75 млрд доларів.

Додамо, що Яків Смолій керував Нацбанком із 2017 року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!