У Національному банку України роз'яснили режим роботи «кредитних канікул»

1659 0
Пільговий режим, запроваджений на період карантину, не полягає у прощенні боргів.
фото: ua.korrespondent.net

фото: ua.korrespondent.net

У Національному банку України роз'яснили режим роботи так званих кредитних канікул. Так, відсотки за кредитами на цей час нараховуватимуться, але обов'язкові платежі можна не робити й переносити у часі на пізніші періоди. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Пільговий режим, запроваджений на період карантину, не полягає у прощенні боргів.

«Банки продовжують нараховувати відсотки за користування кредитами. Адже паралельно банки нараховують відсотки за депозитами і сплачують їх. Тобто, поки діє карантин, відсотки нараховуються, але сплатити ви їх можете після завершення карантину», — каже перша заступниця Голови Національного банку України Катерина Рожкова.

Читайте також: Малий бізнес на межі виживання, давайте його підтримаємо

Регулятор закликає українців дистанційно домовлятися з банками про пільги в обслуговуванні кредитів, запроваджені на період карантину.

Крім цього, Нацбанк закликав банки переорієнтувати своїх колекторів зі стягнення боргів з клієнтів банку на моніторинг фінансового стану позичальників.

Нагадаємо, що із 12 березня в Україні оголосили карантин. Учора його продовжили до 24 квітня. Про те, як працюють банки під час карантину, читайте за посиланням.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!