Політична реклама

У навчальних закладах України заборонили вживати та продавати спиртне і сигарети

3508 0
Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник вимагає заборонити продаж та вживання алкогольних напоїв, тютюнових виробів у всіх навчальних закладах. Відповідний наказ №136 міністр підписав 8 лютого 2012 року.

Зокрема наказом передбачено, що керівники навчальних закладів усіх рівнів акредитації повинні вжити заходів щодо категоричної заборони продажу та вживання алкоголю, сигарет в приміщеннях і на території навчальних закладів, ініціювати дострокове розірвання договорів оренди (у разі їх наявності) з суб´єктами підприємницької діяльності, які здійснюють торгівлю такими товарами в заборонених законодавством місцях.

Крім того, керівникам навчальних закладів необхідно проводити відповідну роз´яснювальну роботу щодо норм законодавства серед учнів, курсантів, студентів та в педагогічних колективах, зокрема щодо відповідальності за розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв.

Також в наказі наголошується притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності у разі виявлення порушень законодавства щодо продажу та вживання таких виробів.

У прес-службі МОН особливо підкреслили, що керівники навчальних закладів будуть нести персональну відповідальність за невиконання норм наказу, - повідомляє "Львівський портал"

Нагадаємо, за даними Львівської міськради, 40% школярів міста вживають алкогольні напої, починаючи з 10 років. 

З 1 січня набрала чинності ухвала Львівської міської ради від 15 грудня "Про обмеження роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями, пивом (окрім безалкогольного) на території м.Львова". За нею у місті забороняється продавати слабоалкогольні напої і пиво у кіосках та продавати алкоголь в усіх торгівельних закладах міста (окрім ресторанів, барів, кафе і клубів) з 20:00 до 12:00.

 До цього рішення алкоголь у Львові можна було купити з 10:00 до 22:00.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!