У НБУ пояснили, як ФОПи можуть переводити гроші із бізнес-рахунку на власний

4586 0
Спочатку потрібно сплатити усі податки.
ото: 24tv.ua

ото: 24tv.ua

Нацбанк оприлюднив роз’яснення щодо використання фізичними особами-підприємцями рахунків, відкритих для здійснення підприємницької діяльності.

По-перше, кажуть в НБУ, заборона на використання бізнес-рахунків в особистих цілях діяла ще з 2003 року, зараз її уточнили.

Читайте також: Для ІТ-компаній хочуть запровадити нову групу ФОП

По-друге, після сплати всіх податків та зборів ФОП має право перерахувати кошти з поточного рахунку, відкритого для здійснення підприємницької/незалежної професійної діяльності, на поточний рахунок, відкритий для власних потреб.

«ФОП мають право після слати податків та зборів отримати чистий дохід як готівкою, так і перераховувати цей дохід на власні поточні рахунки, відкриті для власних потреб», – кажуть в НБУ.

Читайте також: Коли і які правила щодо касових апаратів для ФОПів почнуть діяти в Україні

Обмежень щодо виплати чистого доходу ФОП, зокрема через банкомат за допомогою корпоративної картки немає.

Кошти з рахунку ФОП на рахунок для власних потреб перераховуються після підтвердження про сплату податків та зборів або відсутність заборгованості за ними. Реєстр податкових боржників – за посиланням.

ТЕГИ: гроші, нбу, ФОП

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!