У небі над Львовом задимівся літак. Оновлено

6546 2
Сьогодні, 15 січня, приблизно о сьомій ранку з Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Д. Галицького повинен був вилетіти літак на Київ, однак після 15 хвилин польоту він повернувся на злітну смугу. Пасажири розповідають, що у салоні було багато диму. В аеропорту ж заявляють, що всі претензії лише до авіаперевізника.
фото: tsn.ua

фото: tsn.ua

Як повідомляють пасажири рейсу у соцмережах, літак успішно злетів о сьомій ранку, але у салоні одразу почав з’являтись дим. Причину задимлення шукали у багажах.

 

Мене просто вбиває байдуже та нахальне ставлення до людей у львівському аеропорті. Такого жаху у мене ще не було. Мій ре...

Опубліковано Snizhanna Beliaeva 14 січня 2016 р.

В аеропорту ж поки випадок не коментують, але підтверджують, що літак повернувся в аеропорт через 15 хвилин після зльоту. «В аеропорту «Львів» всі системи функціонували у штатному порядку. Про те, що відбулося на борту, потрібно звернутися до авіакомпанії МАУ, яка є власником цього літака. Зараз проводиться аналіз ситуації самою авіакомпанією», – заявили в аеропорту.

В офіційній відповіді МАУ на інформаційний запит йдеться про те, запах в салоні міг бути спричинений потраплянням пластикового предмета у двигун або до повітрозабірника.

«Літак авіакомпанії МАУ, Боїнг 737-800, реєстраційний номер UR-PSC, який виконував рейс PS034 Львів–Київ, сьогодні, 15 січня, повернувся до аеропорту вильоту, оскільки після набору висоти в пасажирському салоні з’явився запах горілого пластику. При цьому, жодних ознак загоряння – ані диму, ані вогню – в салоні не було виявлено. Командир судна прийняв рішення повернутися до аеропорту Львова, що є у повній відповідності з чинними авіаційними процедурами», – йдеться у відповіді МАУ.

У команії додали, що після посадки пасажирам був виданий багаж. Їх розмістили в будівлі аеропорту. Рейс затримали до 12:00.

«Проведений технічний огляд літака, жодних ознак виникнення пожежі на борту не виявлено, – повідомили у МАУ. – Наразі проводиться поглиблена технічна перевірка для виявлення і усунення всіх можливих причин запаху».

За попередньої інформацією МАУ, всі системи літака абсолютно справні. «Запах в салоні міг бути спричинений потраплянням пластикового предмета (целофановий пакет, шматок целофанової плівки для пакування валіз) у двигун або до повітрозабірника. Точну причину появи запаху авіакомпанія оприлюднить після отримання офіційного висновку технічної комісії», – пообіцяли в авіакомпанії.

У МАУ додали, що на борту літака було 154 пасажири, з них 115 – трансферних. «Всім пасажирам, які знаходяться в аеропорті Львів і очікують вильоту рейсу, було двічі забезпечено харчування. Трансферним пасажирам, які втрачають стикування з міжнародними рейсам з «Борисполя», авіакомпанія наразі пропонує прийнятні варіанти рерутингу і проводить перебронювання квитків», – повідомили в авіакомпанії

За матеріалами соцмереж та zik.ua.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
16 Січня, 2016 13:32
Ганьба жидярській яценючій банді ПРОКЛЯТИЙ ПЕНСІЙНИЙ ВОР-ЖИДЯРА ЯЙЦЕНЮК Х У Й Л О КУЛЯВЛОБНЕ !!!!!!!!!!
15 Січня, 2016 12:54
Михайло Ось вам і МАУ.Від них завжди можна чекати що завгодно
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!