Політична реклама

У неділю львів’янам покажуть чудотворну ікону Богородиці Одигитрії

986 0
11 травня, у 4-ту неділю після Пасхи, УПЦ (КП) вшановує львівську ікону Пресвятої Богородиці «Одигитрія». Відтак, у кафедральному соборі Покрови Пресвятої Богородиці (вул. Грушевського, 2) відбудуться святкові богослужіння.

Відправу урочистої Божественної Літургії очолить керуючий Львівською єпархією Високопреосвященний митрополит Львівський і Сокальський Димитрій.

Під час богослужіння віряни матимуть змогу вклонитися списку Чудотворної ікони Львівської Богородиці.

Після Літургії буде звершено молебень до Пресвятої Богородиці.

Початок урочистого Богослужіння об 11:00.

Довідка:

Одигітрія ( з грецької – вказуюча дорогу) – ікона, де зображена Богородиця з Ісусом-дитям. Львівська ікона, за словами дослідникків перемальована і створена близько 1534 р. Датування пам’ятки опиралося на найдавніший запис на звороті ікони, який засвідчує її освячення Львівським латинським архієпископом Бернардом Вільчеком саме цього року.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!