Політична реклама

У неділю українці перейдуть на літній час

1129 0
У неділю, 25 березня, о 03:00 по місцевому часу українці повинні перевести годинники на одну годину вперед. А отже - забрати одну годину сну.

Нагадаємо, цей перехід на літній час може стати останнім. Кабінет міністрів України пропонує скасувати в Україні переведення стрілок годинника і встановити з 1 листопада 2012 року дію другого часового поясу. Відповідний урядовий законопроект №10125 офіційно зареєстрований у Верховній Раді у понеділок, 27 лютого 2012 року.

«У зв'язку з проведенням в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року, запропоновано перевести годинну стрілку навесні на літній час, а восени скасувати дію літнього часу і вже не переводити годинникову стрілку... Тобто ввести на території України час другого часового поясу (київський час) без щорічного переведення годинникової стрілки, як передбачено у проекті закону», — йдеться у пояснювальній записці до урядовому законопроекті №10125 від 27 лютого 2012 року. 

Довідка: 
Cтрілки годинників переводять на годину в більш ніж 100 країнах світу. В останню неділю березня – на годину вперед, а в останню неділю жовтня – на годину назад. Це необхідно для того, щоб наблизити адміністративний час до сонячного. 20 вересня 2011 за постанову про зміну порядку обліку часу в Україні проголосували 266 народних депутатів, таким чином Верховна рада України постановила встановити з 27 березня 2011 року на території Україні час другого часового поясу з додаванням однієї години, скасувавши цим перехід на зимовий час в жовтні 2011 року, відповідно і наступний за цим перехід на літній час.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!