У неділю українці зможуть побачити сонячне затемнення у вигляді вогняного кільця

7773 0
Таке явище виникає під час сонячного затемнення, коли Місяць перебуває найдалі від Землі.
фото: укрінформ

фото: укрінформ

У неділю, 21 червня, у низці місць нашої планети можна буде побачити кільцеве сонячне затемнення, коли Місяць частково затуляє Сонце. Про це повідомляє Science Alert.

Таке явище виникає під час сонячного затемнення, коли Місяць перебуває найдалі від Землі, тоді супутник нашої планети не повністю затуляє Сонце і навколо нього утворюється немовби кільце вогню.

21 червня побачити «Вогняне кільце» повною мірою можна буде з Центральної Африки та Азії, починаючи з 3:45 UTC. В Україні воно відбудеться о 9:40 за київським часом. Наступне таке затемнення буде 10 червня 2021 року.

На піку затемнення Місяць перекриє 99,4 відсотка Сонця. Максимальну фазу затемнення спостерігатимуть на півночі Індії. 

Загалом затемнення (кільцеподібне або часткове) буде видно в 111 країнах і територіях. Побачити його можна буде в разі ясної погоди.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!