У неділю в центрі Львова ситуативно перекриватимуть рух

2073 0
У неділю, 18 жовтня, о 15.00 год. у Львові розпочнеться молитовна хода вулицями міста. Духовенство УГКЦ, миряни та мешканці Львова пройдуть від храму Святого Архистратига Михаїла до пам’ятника Митрополиту Андрею на площі святого Юра. В зв’язку з цим по маршруту ходи ситуативно перекриватимуть вулиці для транспорту.

Розпочнеться хода о 15:00 год. від храму святого Архистратига Михаїла УГКЦ (вул. Винниченка, 22), далі молільники перейдуть до церкви Успіння Пресвятої Богородиці УАПЦ (вул. Руська, 7), потім за маршрутом: Львівська Архикатедра Успіння Пресвятої Діви Марії РКЦ (пл. Катедральна, 1) – Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пам’ятник Святому Юрію Переможцю (пл. Григоренка) – Клінічна лікарня Львівської залізниці (вул. Листопадового Чину). Завершиться молитва на вервиці на пл. святого Юра перед пам’ятником праведному Митрополиту Андрею, - повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Як розповіла у коментарі Tvoemisto.tv речниця львівської поліції Катерина Рибій, молитовну ходу супроводжуватимуть інспектори патрульної служби. Вони будуть ситуативно перекривати або обмежувати рух транспорту при наближені учасників ходи. Однак на тривалий період часу рух вулицями міста по маршруту ходи перекривати не планують.

Захід організовують з нагоди святкування 150-ліття від дня народження митрополита Андрея Шептицького. Під час ходи учасники молитимуться на вервиці за мир та Божу мудрість для українського народу і її провідників. Очолить ходу Преосвященний владика Венедикт, єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ.

Під час молитовної ходи нестимуть Чудотворну ікону Теребовлянської Матері Божої, а після завершення молитви святиню залишать у храмі для того, щоб вірні мали можливість її почитати, перед нею молитися, до неї доторкнутися та просити захисту і омофору.

Слід зазначити, що молитва відбуватиметься 18 жовтня, у переддень річниці смерті військовослужбовця і пластуна Віктора Гурняка, тож наприкінці заходу молитву про мир і Божу мудрість зачитає Ірина Гурняк, дружина військовослужбовця.

За попередніми даними організаторів, участь у молитовній ході візьме близько 5 тис. осіб. Завершити все планують до 18:00 год.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!