У Німеччині заявили, що за кілька днів зможуть припинити поставки нафти з росії

906 0
Наразі країна шукає альтернативу, яка є завданням найближчих днів.
Міністр економіки і енергетики Німеччини Роберт Габек

Міністр економіки і енергетики Німеччини Роберт Габек

Міністр економіки Німеччини Роберт Габек заявив, що країна готова припинити поставки російської нафти. Як пише «Європейська правда», про це повідомляє Süddeutsche Zeitung.

Частка російської нафти на німецькому ринку становить лише близько 12 відсотків. І ця частка припадає виключно на поставки для нафтопереробного заводу PCK у Шведт-на-Одері.

«Сьогодні я можу сказати, що ембарго стало прийнятним для Німеччини. Тут ми шукаємо альтернативу. Ця альтернатива — завдання найближчих днів», – сказав політик після зустрічі зі своєю польською колегою Анною Москвою у Варшаві.

Він припускає, що питання вирішиться за декілька днів. Перед зустріччю у Варшаві говорилося, що польський порт Гданськ може зіграти важливу роль у забезпеченні постачання Шведта. Шведт підключений до трубопроводу з Росії і контролюється російською компанією «Роснефть».

Зазначимо, що досі Габек завжди наголошував, що незалежність від російської нафти не можна досягнути до кінця року і що негайне ембарго завдасть серйозної шкоди німецькій економіці.

Читайте також: ЄС не має згоди щодо ембарго на російські газ і нафту

Нагадаємо, що Євросоюз працює над шостим пакетом санкцій проти росії. Між країнами-членами триває дискусія щодо ембарго на постачання російських нафти та газу. Єдиної позиції країни не мають.  Деякі країни ЄС «дуже чітко заявили, що не підтримають ембарго». 

Йшлося про Німеччину та Австрію, які отримують більшу частину свого природного газу з росії, і вони рішуче виступили проти припинення поставок нафти та газу, поки не знайдуть достатні альтернативні джерела постачання. Категорично виключила заборону на імпорт газу та нафти Угорщина. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!