У Норвегії посилили обмеження через коронавірус

1146 0
Карантинні обмеження діють від сьогодні і упродовж 2 тижнів.

Від сьогодні, 4 січня, у Норвегії, з метою запобігти новій хвилі коронавірусу, влада країни оголосила посилення карантинних обмежень. Вони триватимуть два тижні, повідомляє Deutsche Welle.

За словами прем'єр-міністерки країни Ернт Сульберг, не можна допустити нової хвилі захворювання в країні.

Читайте також: Британія і Польща у «червоній» зоні. МОЗ оновило список країн, які не рекомендують відвідувати

Зокрема, від сьогодні, і терміном на два тижні запроваджується заборона на продаж алкоголю в ресторанах і барах, а також на різних заходах. Зустрічі вдома обмежуються числом у п'ять осіб. У магазинах і торговельних центрах також будуть певні обмеження щодо кількості відвідувачів. Спортивні та розважальні заходи в приміщеннях переносяться на більш пізні терміни. Влада також рекомендує громадянам відмовитися від поїздок по країні та за кордон, а в найближчі два тижні не приймати у себе гостей.

Читайте також: Німеччина вводить жорсткий локдаун до 10 січня

Дотепер Норвегія в порівнянні з іншими країнами Європи відносно успішно протистояла пандемії коронавірусу. Разом із Фінляндією, Грецією та Ісландією в країні нині спостерігається одне з найнижчих Європі число нових випадків SARS-CoV-2. За тиждень з 21 по 27 грудня воно становило 113 випадків на 100 тисяч жителів.

З початку пандемії в Норвегії з населенням в 5,3 мільйона осіб виявлено всього 50,5 тисячі випадків коронавірусної інфекції, 436 особи померли від наслідків зараження.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!