У Новому Роздолі розпочали опалювальний сезон

1833 0
Також сьогодні тепло почали отримувати й мешканці Новояворівська.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

У Новому Роздолі на Львівщині розпочали опалювальний сезон. Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Читайте також: Кабмін скасував граничні ціни на тепло і гарячу воду – тепер тарифи можуть бути ринковими

Аварійним бригадам вдалося ліквідувати усі три прориви теплотрас, а також отримати сталий тиск у тепломережах, тож тепло надійде у домівки містян упродовж доби. Також тепло почали отримувати й мешканці Новояворівська.

Нагадаємо, у Новому Роздолі та Новояворівську офіційно оголосили надзвичайну техногенну ситуацію, оскільки ТЕЦ обох міст, які подають тепло та електроенергію мешканцям, не функціонували.

У 2018 році поліція затримала чотирьох працівників ТЕЦ, запідозривши їх у крадіжці газу НАК «Нафтогаз Україна» на суму 1,4 млрд грн. Суд арештував обидві ТЕЦ та передав Агентству з розшуку та менеджментів активів. Після цього компаніям призначили нового управителя «Гарант Енерго М».

Восени цього року АТ «Укртрансгаз» заявило, що управитель боргує 388 млн грн за збір та транспортування газу. Через це у містах досі не стартував опалювальний сезон.

Читайте також: У Львові планують підвищити ціни на тепло і гарячу воду. Пропоновані тарифи

В уряді кажуть, що притягнули до дисциплінарної відповідальності керівництво АРМА за допущення зриву опалювального сезону в регіоні та відсторонили його від виконання обов'язків.

ТЕЦ у Новояворівську та в Новому Роздолі передали в управління компанії групи НАК «Нафтогаз». 19 листопада управитель отримав ліцензії на виробництво теплової і електричної енергії від Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!