У одному з парків їздитиме перший у Львові рейковий велосипед

4317 0
У львівському парку «Знесіння» з середини жовтня їздитиме перший рейковий велосипед. Над його створенням працювали волонтери з Німеччини упродовж трьох місяців.
Фото: lvivpost.net

Фото: lvivpost.net

Велосипед буде змонтований у вигляді легкої рами на чотирьох колесах, розповіли волонтери Пеггі Ладе і Сюзанна Корнет, пише Zaxid.net. Конструкція буде приводитись в рух велосипедними педалями.

Велосипед їздитиме по маршруту історичної колії, котра проходить територією парку і  колись працювала.

 Волонтери працювали над винаходом в межах проекту «Зелена мобільність для Львова». Цей проект був однією з частин програми GLEN (Global Learning Educational Network) – Глобальної освітньої мережі для молодих європейців.

«Чимало мешканців Львова все ще не надто добре знайомі з територією цього чудового парку. Ми не спостерегли, щоб парк використовувався на повну, в той час, як він має величезну рекреаційну цінність - ліс, озера, доріжки, велосипедні маршрути. Ми були вражені його красою і хочемо популяризувати його. Адже соціальні та екологічні процеси - це те, без чого не може обійтися жодне велике місто», – розповіли волонтери.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!