У Офісі президента заперечили пом’якшення карантину в квітні

3180 0
Раніше ЗМІ оприлюднили орієнтовний графік пом’якшення карантину.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Поки що в Україні не можна говорити про пом’якшення карантину, особливо враховуючи наближення Великодніх свят, коли є загроза скупчення людей і чимало українців повертаються додому на святкування. Про це за підсумками традиційної наради щодо боротьби повідомили у Офісі президента.

Читайте також: В Україні хочуть посилити карантин, бо чекають пік захворюваності на Covid-19

Також інформацію про пом'якшення карантинних заходів в Україні, яку вчора з посиланням на власні джерела повідомило видання LBспростував прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

«Якщо буде зафіксовано динаміку зменшення захворювання, то лише у травні ми почнемо вести розмову про можливе послаблення карантинних заходів. Це точно не буде зроблено 14 квітня, як було розповсюджено у фейкових інформаціях. Протягом квітня ми не відступимо від того карантинного режиму, який запроваджений до 24 квітня і, найімовірніше, буде продовжений до початку травня», – сказав він.

Читайте також: Від штрафу до криміналу: Як ЛОДА стежитиме за порушниками правил карантину

Нагадаємо, на початку квітня прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав, що уряд розглядає варіанти можливого послаблення карантину для запуску економіки. 

За його словами, за два-три тижні ті, хто зараз хворий, мають вилікуватись, а введенні обмеження не дадуть хворобі поширюватись далі. Поступове послаблення карантину відбуватиметься у кілька етапів. Насамперед на роботу зможуть вийти люди працездатного віку, а паралельно будуть відновлювати повноцінний рух громадського транспорту.

Додамо, що карантин і режим надзвичайної ситуації в Україні має тривати до 24 квітня. Втім, як розповів Tvoemisto.tv голова ЛОДА Максим Козицький, карантин можуть продовжити щонайменше до 16 травня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!