У пам’ятці архітектури на вулиці Лесі Українки облаштують апартаменти

2546 0
Під реставрацію підпадуть другий та третій поверхи будинку, а також горище.
Фото забудовника

Фото забудовника

На вулиці Лесі Українки, 23 у Львові дозволили відреставрувати історичну кам’яницю під апартаменти. Відповідні містобудівні умови та обмеження затвердили на засіданні виконкому ЛМР сьогодні, 10 квітня.

Під час реконструкції будинок планують перекрити черепицею та облаштувати на даху мансардний поверх. Реставрації також зазнають і зовнішні стіни будинку.

Висота будівель не має перевищувати 13,85 м. Під реставрацію підпадуть другий та третій поверхи будинку, а також горище. На першому поверсі працює бар «Бідон».

Реставрацію вестиме львів’янка Мирослава Дякович, яка згідно з даними Youcontrol, зазначена головою ОСББ «Лесі Українки 23».

Будинок №23 на вул. Лесі Українки розташований у центральній частині міста в історичному квартвлі в межах історичного ареалу міста на території зони ЮНЕСКО і є пам’яткою архітектури місцевого значення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!