У парку Івана Павла ІІ на Сихові замінять десяток мертвих сакур

1804 0
Нові дерева висадять восени.
Фото: прес-служба ЛМР

Фото: прес-служба ЛМР

Компанія Inspectree, яка розробляє електронну систему управління зеленими насадженнями, повідомила про пошкодження стовбурів сакур у парку імені Івана Павла ІІ.

Як розповіли Тvoemisto.tv у компанії, досить багато дерев в цьому сквері мають пошкодження стовбура на рівні висоти косіння трави. Пошкодження не свіжі, а з минулих років. 

Також частина дерев, які висадили минулого року, вже стоять мертві. Можливо через відсутність поливу влітку, припускає Inspectree.

На карті голубим позначені дерева в ідеальному стані, зеленим - доброго стану, жовтим - задовільного, червоним - незадовільного і чорним – мертві дерева (карта Inspectree)

Читайте також: У Замарстинівському парку затягують реконструкцію

Як розповів у коментарі Тvoemisto.tv директор ЛКП «Зелений Львів» Володимир Данилюк, у парку справді є з десяток мертвих дерев, їх осінню планують замінити.

«Є також пошкоджені стовбури, але це не означає, що вони пошкоджені від косіння трави, вони могли бути пошкоджені гризунами. Але така проблема є і ми вже запланували мульчування дерев, обкопування, щоби не росла навколо трава», – розповів Володимир Данилюк.

До цього «Зелений Львів» планує залучити фахівців з лісотехнічного університету.

«Таким чином, ми не хочемо, щоб було пошкодження внаслідок косіння трави. Ми вже розпочали мульчування молодих дерев зі сторони вулиці Хоткевича, скоро візьмемось за сакури», – запевнив Володимир Данилюк.

Читайте також: Фото дня. На Сихові у Львові квітнуть сакури

Якісний саджанець сакури, за його словами, коштує близько трьох тисяч гривень.

За даними Inspectree, у цій частині парку Івана Павла ІІ росте 153 дерева, 141 дерево сакури і 12 вишень звичайних. 

Нагадаємо, у листопаді 2018 року вандали пошкодили хресну дорогу в парку Івана Павла ІІ на Сихові та понищили дерева. Навесні 2019 року на місці пошкоджених дерев висадили 20 сакур.

Христина Гоголь

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!