У парку Івана Павла ІІ облаштовують велосипедну та пішохідну доріжки

2012 0
Завершити роботи планують до початку осені.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У Львові у парку імені Івана Павла ІІ облаштують велосипедну та пішохідну велодоріжки. Роботи стартували у жовтні торік, взимку їх зупинили, а наприкінці квітня 2022 року підряднику вдалося відновити облаштування інфраструктури. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Читайте також: Цього року на Сихові планують збудувати відрізок велопішохідного маршруту. Фото, відео

Зазначається, що хідник, який має протяжність 750 метрів, сполучатиме вул. Лісну і вул. Хоткевича. Доріжка для велосипедистів матиме довжину 610 метрів – вона з’єднає вже існуючу з майбутньою, яка пролягатиме вздовж вул. Хоткевича і гуртового ринку «Шувар».

Ремонтники виконали земляні роботи, влаштували дорожню основу і бордюри. Також проклали кабелі зовнішнього освітлення тощо.

Окрім облаштування хідника та велодоріжки, у парку встановлять  53 світильники, 7 велопарковок, 30 смітників та урн, 32 лавки та 12 шезлонгів. Також облаштують газони, а для унеможливлення заїзду транспорту територію ознакують та встановлять 25 антипаркувальних стовпчиків.

Як зазначають в ЛМР, роботи виконує підрядна організація «Вельт Капітал». Попередньо їх планують завершити до початку осені. Наразі об’єкт готовий орієнтовно на 60%.

Нагадаємо, що із Сихова до центральної частини міста планують прокласти велопішохідний маршрут, який має з’єднати Центр Довженка із вулицею Вітовського.

Загальна протяжність маршруту становить приблизно 8 км. Він пролягає від Центру Довженка через межу парку Івана Павла ІІ, берег річки Зубра, Хуторівку, територію католицького університету до вулиці Луганської та залізничної станції «Персенківка», далі вулицею Козельницькою та через два парки – Стрийський та Парк культури. Завершуватиметься маршрут на вулиці Вітовського.

Фото ЛМР


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!