У Парку культури встановлять копію гелікоптера, збитого під Слов'янськом

1243 0
Ключовими у події стануть спогади про збиття гелікоптера МІ-8МТ, на борту якого було 13 українських воїнів.
фото: ілюстративне з відкритих джерел

фото: ілюстративне з відкритих джерел

У Львові в Парку культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького встановлюють копію збитого 29 червня 2014 року у Слов’янську гелікоптера Мі-8МТ. У неділю, 30 травня, о 14:00, ветерани російсько-української війни, родини загиблих і волонтери запрошують охочих на вул. Болгарську, 4 на шостий епізод «Календаря війни», де розкажуть про оборону Слов’янська.

«Наш столяр Андрій Любинець зробив копію гелікоптера, що має півтора метра. Її встановимо разом з інформаційними банерами, спогадами родин загиблих, розкажемо, як відвойовували Слов’янськ», – каже у коментарі Tvoemisto.tv речниця Парку культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького Ірина Вовк.

Читайте також: Законсервований простір. Чого бракує культурі і відпочинку у львівському парку

Ключовими у події стануть спогади про збиття гелікоптера МІ-8МТ, на борту якого було 13 українських воїнів (серед них – генерал-майор Сергій Кульчицький). Вижив лише один – капітан Олександр Макеєнко.

Для довідки

29 травня 2014-го року близько 12:30 бойовики спільно із найманими російськими диверсантами збили український гелікоптер Мі-8МТ (бортовий номер 16 «жовтий») у межах Слов'янська. Того дня вертоліт Мі-8МТ зі складу Гвардійської авіаційної бази Нацгвардії (командир – полковник Сергій Бульдович) виконував плановий виліт.

На борту перебував й начальник управління бойової та спеціальної підготовки Нацгвардії МВС України генерал-майор Сергій Кульчицький з охороною (він мав перевірити стан боєздатності бійців 1-го батальйону НГУ на одному з блокпостів). Близько 12:25 український МІ-8 відлетів 800 метрів від 5-го блокпосту, де на висоті 20-40 метрів його збив ворог.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!