На центральній алеї Парку культури зріжуть дві 70-річні верби і висадять нові

1391 0
У двох верб на центральній алеї Парку діагностували захворювання.
ФОТО: ПАРК КУЛЬТУРИ І ВІДПОЧИНКУ ІМЕНІ БОГДАНА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО

ФОТО: ПАРК КУЛЬТУРИ І ВІДПОЧИНКУ ІМЕНІ БОГДАНА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО

У Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького доведеться зрізати дві верби, яким по 70 років. У них експерти з управління екології та природних ресурсів департаменту містобудування ЛМР діагностували захворювання. Зараз їм шукають заміну.

«У двох розкішних верб плакучих на центральній алеї Парку діагностували захворювання. Попри усі намагання врятувати і зберегти 70-річних харизматичних красунь, невдовзі їх доведеться зрізати...», – йдеться в повідомленні адміністрації Парку на сторінці у Фейсбуку.

Читайте також: У Львові висадили «Сад здоров’я». Фото, відео

У парку додають, що ще думаю над тим, які дерева висадити замість них. Водночас як повідомила у коментарі Tvoemisto.tv керівниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова, на тому місці можна було б знову висадити верби.

Читайте також: Біля Меморіалу Небесної Сотні у Львові незабаром висадять чорні сосни 

«Я знала про цю проблему, ми спільно приймали рішення стосовно того, що робити. Насправді, ситуація плачевна, але всі звикли, що там є ті верби, тим паче вони швидко ростуть, тому, думаю, посадимо верби. Остаточно вирішувати буде дирекція Парку», – каже вона.

Нагадаємо, що на вулиці Городоцькій у Львові висадили платани – високі листопадні дерева з густими кронами. Вулиця практично повністю позбавлена затишку через вузькі тротуари і відсутність дерев, а найбільш людним місцем на ній є зупинка біля церкви Святих Ольги та Єлизавети. Задля посадки 7 дерев зробили чотири додаткові лунки, що було дуже непросто. 

Ольга Коваль

Фото: Парк культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького/Фейсбук


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!