У парку «На Валах» з'явився новий мистецький об'єкт. Фото

1340 0
Через війну у валізу українець зумів помістити все своє «багатство».
фото івана станіславського/твоє місто

фото івана станіславського/твоє місто

У парку «На Валах», перед Львівською ОВА, з'явився новий мистецький об'єкт під назвою «Валіза». Він показує нову реальність українців: трагедію загибелі сотні мирних родин та тисячі щасливо врятованих. Одні й інші сьогодні ціною тяжкий втрат на небі і на землі вимолюють/випрошують/виборюють перемогу України у війни з росією.

«Із 24 лютого валіза для українця перестала асоціюватися з подорожами, а стала синонімом словами «біженець» та «вимушено переселена особа». Валіза - слово, запозичене з французької та перських мов, ще з давніх часів воно носить символ невинності… Невиності втратити і вимушено покинути свій дім, зібравши в клунок перше під руками», – повідомляють автори арт-об'єкту.

Читайте також: Маленькі «Джавеліни». Як у Львові у час війни народжують героїв

Через війну у валізу українець зумів помістити все своє «багатство». Також поряд з валізою залишав своє життя назавжди. Сьогодні одні валізи у безпеці терпеливо чекають на щасливе повернення додому, а інші – самостійно залишилися на почервонілому від смерті залізничному пероні.

Читайте також: «Стане великим багатосферним хабом». Як Львів трансформується у час війни

Авторка ідея – докторка мистецтвознавства Христина Береговська, а меценатами виступила Українська спілка образотворчих митців Канади.

Нагадаємо, що в цьому ж парку відкрили мистецьку фотовиставку «З вогню до життя», яку присвятили вимушено переселеним породіллям з гарячих точок країни.

Фото Івана Станіславського/Твоє місто


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!