У парку «Залізна Вода» на автомобілі впало дерево. Власники відсудили компенсацію

1315 0
7 грудня 2020 року у Львові внаслідок падіння сухостійного дерева були пошкоджені три автомобілі.

ЛКП «Зелений Львів» заплатить компенсацію трьом власникам, чиї автомобілі постраждали під час падіння сухостійного дерева у парку «Залізна Вода».

Джерело: Львівський апеляційний суд

«У понеділок, 13 лютого, у відкритому судовому засіданні розглянуто апеляційну скаргу ЛКП «Зелений Львів» на рішення Сихівського районного суду м. Львова від 8 вересня 2022 року у справі за позовом 3-х автовласників до ЛКП «Зелений Львів», треті особи: Львівська міська рада, ДП «Парк Високий замок» ЛКП «Зелений Львів», Управління екології та природних ресурсів Департаменту містобудування ЛМР про відшкодування майнової шкоди», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Що робити і куди звертатися, якщо впало дерево

Нагадаємо, у грудні 2020 року у Львові внаслідок падіння сухостійного дерева зі схилу парку «Залізна Вода» на паркувальний майданчик, що на території багатоквартирного будинку, який межує з парком, та відгороджений від нього парканом з металевої сітки, пошкодило припарковані автомобілі марки MERСEDES-BENZ E 220, CITROEN C4 CACTUS та MERСEDES-BENZ B 170. Факт падіння дерева зафіксувала камера зовнішнього відеоспостереження. Пошкоджені автомобілі були припарковані із дотриманням ПДР на паркувальному майданчику. Позивачі звернулися до суду із позовом до ЛКП «Зелений Львів», у якому просили стягнути майнову шкоду із відповідача на користь автовласника. 

Зокрема, водій авто «MERСEDES-BENZ E 220» просив 457 360 грн, за рішенням суду йому виплатили майнову шкоду в розмірі 339 228 грн. Автовласниця «CITROEN C4 CACTUS» просила відшкодувати 411 762, 35 грн, їй виплатили – 353 194 грн 35 коп. Керманич «MERСEDES-BENZ B 170» вимагав 48 875,59 грн та понесені ними судові витрати. Його позов суд задовольнив, а також додатковим рішенням погоджено витрати на професійну правничу допомогу.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!