У парку «Замарстинівський» висадять понад тисячу нових рослин

1220 0
Окрім висадки нових рослин, також триває реконструкція парку.
Фото: Львів. Містобудування

Фото: Львів. Містобудування

У парку «Замарстинівський» висадять більше тисячі дерев та кущів, частина з них вже з’явилася біля амфітеатру та в самому амфітеатрі. Разом з тим, територію парку продовжують розчищати від пеньків, порослі та будівельного сміття. Про це повідомляють на Facebook-сторінці департаменту містобудування ЛМР.

Серед нових рослин тут ростимуть груші Шантеклер, сакури Канзан, горобина Фінгерспрінт, декоративні глоди, болотяні дуби, дві ялиці та багато кущів. Наразі на схилі амфітеатру висадили ялівець, а на самому амфітеатрі – 15 саджанців глоду Paul’s Scarlet. Також алею обрамлятиме живопліт зі сторони схилу.

Читайте також: У Львові в парку Франка за унікальною технологією облаштовують доріжку

Цього тижня також до парку привезуть декілька дубів та порція кущів. Як зауважують в управлінні екології та природних ресурсів департаменту містобудування ЛМР, під час висадки у землю обов’язково додають ґрунтосуміш із компостом, що дозволить рослинам добре вкоренитися та гарно рости.

Також триває реконструкція парку «Замарстинівський». Тут будують мережу доріжок із гранітного відсіву та монтують велику пісочницю на дитячому майданчику. Цього року підрядник планує встановити ще партію нових лавок, урн та облаштувати зону для вигулу та тренування собак.

Зазначимо, що парк «Замарстинівський» є одним з перших проєктів-переможців Громадського бюджету Львова. Від початку реконструкції тут провели освітлення, встановили частину лавок та смітників, влаштували систему каналізування та дренажних колодязів. Цього року парк отримав додатково 3 млн грн з бюджету міста.

Нагадаємо, сьогодні – останній день, коли львів'яни можуть підтримати якийсь із проєктів Громадського бюджету. Цьогоріч на реалізацію проєктів передбачили 75 млн грн.  

Фото з Facebook-сторінки Львів. Містобудування



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!