У Пентагоні заявляють, що путін відмовився від спроб захопити Київ

9307 0
Водночас українські військові заявляли, що очікують другого наступу на Київ.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Президент росії володимир путін, ймовірно, відмовився від спроби захопити Київ. Про це повідомляє міністр оборони США Ллойд Остін. 

«Путін думав, що він дійсно може швидко захопити Україну, дуже швидко заволодіти столицею. Він помилився», – заявляє він.

Також читайте: Представництво Євросоюзу відновить роботу в Києві 

На думку Остіна, путін, ймовірно, відмовився від своїх зусиль захопити столицю і тепер зосереджений на Півдні та Сході України. Крім того, він додав, що Пентагон продовжить озброювати Україну, а війна вступає у нову фазу.

Зазначимо, що США схвалили передачу Україні комплексів Stinger та Javelin, а також безпілотників Switchblade. Вочевидь, йдеться про все озброєння, яке вже передано та ще буде передано Україні.

Нагадаємо, раніше в Командуванні Сухопутних військ ЗСУ заявили, що очікують другого наступу росії на Київ. Українські військові готуються до такого варіанту розвитку подій та вживають ряд заходів. Зокрема, збільшують зовнішнє коло оборони Києва та Київської області, нарощують фортифікаційне обладнання, готують особовий склад.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!