Із переходу на Митній вивозять зіпсуті продукти. Завтра обіцяють почати ремонт

2782 0
У переході на площі Митній із 27 травня почнуть демонтувати самі павільйони.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

В одному із магазинів у підземному переході на площі Митній, який зачинився у березні торік, не вивозили продукти, там на полицях і в коробках лежали цукерки, печиво, на столі стояли стаканчики від кави, які вже давно зіпсулися. Через це в переході тривалий час стоїть неприємний запах.

Після стріму Tvoemisto.tv про проблеми переходу тут з'явилися представники орендаря і почали наводити лад у магазині, вивозити продукти.

Сам перехід на площі Митній став дуже занедбаний. Раніше у підземному переході продавали продукти, одяг, білизну, солодощі, також була кав’ярня і ксерокс, але нещодавно підприємці з'їхали за рішенням виконкому міської ради.

Тепер на цілий перехід вкручена лише одна лампочка, тут чимало сміття та сморід через те, що є люди, які використовують його замість вбиральні. 

Сходи на кожному виході зруйновані. Волонтери ремонтували їх у 2019-2020 роках, однак зараз слідів ремонту не видно.

Водночас у Личаківській адміністрації обіцяють від завтра розпочати ремонт у переході і також вирішити проблему освітлення.

«Сьогодні подивилися, скільки потрібно метрів кабелю для ремонту електромережі, завтра закупимо необхідні матеріали і будемо робити освітлення. Також у переході запланований невеличкий поточний ремонт», – повідомила у коментарі Tvoemisto.tv в. о. голови Личаківської райадміністрації Оксана Пригода.

За її словами, від 27 травня там почнуть демонтувати самі павільйони.

ТОВ «Інтерайс Україна», який здавав торгові павільйони суборендарям, ще у 2019-му році перестав платити місту гроші за оренду і заборгував 339 000 тис. грн. Після цього місто розірвало з ним договір і почало судитися.

Міська рада також звинувачувала ТОВ «Інтерайс Україна» у тому, що підземний перехід в поганому стані. Востаннє його ремонтували ще у 2012-му році, коли у Львові проходило Євро-2012.

Підприємці, з якими спілкувалося Tvoemisto.tv кажуть, що не знали про те, що були такі проблеми, і продовжували платити грошові внески за оренду до кінця квітня 2021 року.

Власник однієї з кав’ярень у переході розповідав, що у жовтні 2020-го власноруч робив мінімальний ремонт довкола крамниці. Він поміняв гідроізоляцію на стелі та помалював стіни, а вже у травні був змушений виїхати.

Перехід повернувся у власність міста, а міський голова Львова запропонував облаштувати у переході мистецький простір, галерею для молодих художників.

Софія Шафранська, Аня Чистякова

Фото і відео Тараса Бабенчука

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!