У першій міській лікарні Львова створили Центр раннього втручання. Фото

1550 0
Головна особливість такого центру в тому, що фахівці працюють не лише з дитиною, яка має вади розвитку, а зі всією сім'єю.
фото: лмр

фото: лмр

У Львові на базі 1-шої міської клінічної лікарні (біля поліклініки на Мазепи, 25) запрацював Центр раннього втручання. Тут з малюками, віком до 3-х років, працюють фахівці, які допомагають їм розвиватись, а також адаптуватись, у тому числі їхнім батькам, до життя в суспільстві. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

«До нас на огляд усіх новонароджених діток Шевченківського району скеровують сімейні лікарі. Якщо у дитини є певні порушення розвитку, то ми працюємо з нею і її батьками, даємо рекомендації. Ми можемо навчити, як правильно годувати дитину, як дитину вчасно посадити, як і коли поставити на ніжки і навіть навчити ходити», – каже завідувач відділення центру раннього втручання, лікар-невролог вищої категорії Юрій Копилюк.

Окрім цього, тут є психологічна підтримка батьків, які в таких ситуаціях не знають, що з дітьми робити.

У новому Центрі раннього втручання є невролог, психолог, логопед і два фізіотерапевта (ерготерапевти). Ще планують ввести у штат лікаря лікувальної фізкультури і консультативних лікарів, таких як ортопед, окуліст тощо. Серед обладнання – спеціальне крісло, гірка, щоб навчити діток робити кроки, ігровий матрац для вправ, ігровий (або так званий реабілітаційний) столик.

Зараз, зважаючи на карантин, на реабілітації перебуває 10 діток, які займаються зі своїми батьками разом. Курс реабілітації – 10 днів. Послуги фінансує Національна служба здоров’я України, з якою 1-ша лікарня уклала договір на ранній пакет реабілітації.

Читайте також: Як у Львові працює Центр раннього втручання для дітей із вадами розвитку. Фото

Головна особливість такого центру в тому, що фахівці працюють не лише з дитиною, яка має вади розвитку, а зі всією сім'єю. Загалом послуга втручання призначена для того, щоб допомогти батькам, в яких народилась дитина з порушенням розвитку, з раннього віку працювати з нею, правильно доглядати і виробляти в неї навики, які допоможуть їй інтегруватися в суспільство і не відчувати себе обмеженою.

Додамо, що новостворений центр – третій на базі міських медзакладів. Раніше такі центри відкрили на базі 4-ї міської поліклініки, що на Сихові, та на базі 5-ї міської клінічної поліклініки, що у Залізничному районі. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!