Як формується запис на безкоштовне МРТ у Львові. Пояснення

4097 0
Велике значення має і те, яку ділянку треба дослідити. До того ж через повітряні тривоги дослідження можуть відкласти на певний час.
Фото: Нейромед

Фото: Нейромед

Із березня цього року у львівській лікарні Святого Луки Першого ТМО мають відновити запис на безкоштовне МРТ. Наразі кількість обстежень цим апаратом обмежена через другий та третій етапи експертної аплікації, тобто налаштування апарата. Хто першим встигне записатися, тому й проведуть у березні таку діагностику. Про це у матеріалі Tvoemisto.tv повідомила заступниця медичного директора з лікувальної роботи Першого ТМО Львова Наталія Мотринець.

«Люди мусять розуміти, що електронна черга і листок очікування колись та й закінчуються. До того часу ми порахуємо кількість електронних скерувань, які зможемо закрити, беручи до уваги надання допомоги стаціонарним пацієнтам і ВПО. Найперше все одно братимемо ургентних хворих, особливо з проблемами опорно-рухового апарату чи нервової системи. Відповідно той, хто записався в електронну чергу, буде змушений чекати», – пояснює вона.

Читайте також: Кому не рекомендують робити КТ і МРТ та як підготуватися

Мотринець також додає, що велике значення має і те, яку ділянку треба дослідити: якщо це буде складне дослідження експертного класу серця, то воно потребуватиме втричі більше часу, аніж якби це було дослідження головного мозку. До того ж через повітряні тривоги дослідження можуть відкласти на певний час, і черга зміститься. Тож це все варто враховувати.

Фінансова директорка Першого ТМО Львова Наталія Демкович додає, що інструментальне дослідження за допомоги МРТ дуже дороге, і коли виходить з ладу бодай одна трубка, вона може коштувати близько 2 мільйонів гривень, тож знадобляться кошти і час на ремонт. 

«Тому коли ми пояснюємо людям, що за місяць можемо провести тільки 20 безкоштовних досліджень, це їх обурює», – додає вона. 

Читайте також: У Львові створили перше медичне об'єднання із трьох лікарень

Загалом у Першому ТМО підрахували, що високочутливу діагностику безкоштовно в лікарнях обʼєднання можуть пройти лише 115 осіб на місяць. Мовиться не лише про МРТ, а й про КТ, УЗД тощо. Якщо їх буде більше, то покрити витрати на заробітну плату, обслуговування апаратів тощо не зможуть.

Нагадаємо, що один апарат ТМО подарували у вересні, другий купили відповідно до оголошених торгів. Водночас процес купівлі затягнувся на два роки, і наразі тривають тестові роботи, завершальні аплікаційні дні, після чого мають визначити, які дослідження зможуть на ньому робити, якою буде черга. Про те, за що треба платити в Першому ТМО, читайте в матеріалі за посиланням

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!