У першому ТМО Львова запрацювало гематологічне відділення

1324 0
Наразі відділення гематології має блок на 8 ліжок.
фото: Перше ТМО Львова

фото: Перше ТМО Львова

У першому територіальному медичному об’єднанні Львова запрацювало гематологічне відділення. Це, за словами медиків, – перший крок до створення потужного відділення трансплантації кісткового мозку, яке заплановане на цей рік.

Як повідомили у першому територіальному медичному об’єднанні Львова, наразі відділення гематології – блок на 8 ліжок. Пацієнтів уже готові забезпечити усіма необхідними обстеженнями: від аналізів крові, УЗД, КТ та рентгенологічних досліджень, досліджень спинномозкової рідини та біопсій лімфовузлів з гістологічним висновком надалі.

Читайте також: У Львові створили перше медичне об'єднання із трьох лікарень

Також тут будуть виконувати високодозову хіміотерапію. Кожного пацієнта відділення мають забезпечити необхідною трансфузійною підтримкою, цілодобовим доступом до препаратів і компонентів крові та своєчасним знеболенням на всіх етапах діагностики й лікування. У Першому ТМО додають, що планують за кілька місяців розпочати трансплантації кісткового мозку (ТКМ).

«Зараз ми наповнюємо відділення обладнанням для діагностики, диференціювання та дослідження різноманітних видів гематологічних захворювань. Також споруджують 12 стерильних боксів для трансплантацій. Завдання – зробити так, щоб українці більше не їхали за кордон на пересадки кісткового мозку, а отримували всю необхідну допомогу в своїй країні», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, що львівські медики прооперували 43-річного чоловіка, якому паралізувало долоні.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!