У Першому ТМО з працівників збирають внески для реабілітаційного центру «Незламні»

4283 0
Дехто з працівників називає таку допомогу «добровільно-примусовою», водночас у медоб’єднанні стверджують, що внески тільки за бажанням.
Фото: nus.org.ua

Фото: nus.org.ua

У Першому медоб’єднанні Львова з працівників збирають благодійні внески на створення Центру реабілітації «Незламні». До складу ТМО входять лікарня Святого Миколая, лікарня Святого Луки та лікарня Святого Пантелеймона. Про збір такої благодійної допомоги Tvoemisto.tv стало відомо від працівників медзакладів.

Дехто з тих, хто працює у лікарнях Першого ТМО, називають таку благодійну допомогу «добровільно-примусовою».

Один з лікарів медзакладу у коментарі Tvoemisto.tv сказав, що із зарплати справді знімали кошти на Центр реабілітації. Він зазначив, що це було за бажанням. Наприклад, у відділенні, де 100 працівників, погодилися 50. 

Читайте також: «Це крик душі». Чи з’явиться у Львові реабілітаційний центр для важкопоранених українців

У пресслужбі Першого медоб’єднання у коментарі Tvoemisto.tv повідомили, що збори з працівників лікарень відбуваються добровільно. Суми внесків відрізняється, зазвичай це дорівнює заробітку за день.

«Як тільки ми запустили кампанію зі збору, то багато хто з лікарів перераховували гроші. Це добровільно, всі бачать тих поранених хлопців без рук і без ніг. Сума благодійної допомоги переважно становить денну заробітну плату, відповідно, у кожного ця сума більша. Хоча чимало працівників віддають набагато більші суми», – сказали у пресслужбі Першого медоб’єднання Львові.

Нагадаємо, на базі Першого ТМО Львова створюють Центр реабілітації «Незламні», у якому планують щороку надавати допомогу 50 тисячам українців. Крім протезування, йдеться про фізичну, психологічну та соціальну реабілітацію військовим, українцям, які отримали травми внаслідок війни та іншим пацієнтам.

У червні у лікарні презентували проєкт будівництва Національного реабілітаційного центру «Незламні» у Львові. Заявлена вартість проєкту становить 77 мільйонів євро. Тоді також відбувся Форум донорів, на якому повідомляли про зібрані 2,1 мільйона євро на створення центру. Міський голова Андрій Садовий повідомляв, що Центр не обмежується будівництвом однієї будівлі. Мер та керівництво медоб'єднання також заявляли про те, що для фінансування також залучатимуть спонсорів і благодійників. 

Також для збору коштів на будівництво Національного реабілітаційного центру у Першому медоб’єднанні Львова відкрили спеціальну благодійну платформу Unbroken. 

Наразі у Центрі, який створюють, в експериментальному режимі запустили роботизоване протезування.

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!