У першому-другому класах скасують оцінки

1924 0
Нова українська школа відмовиться від карального оцінювання дітей. Про це, під час спілкування з освітянами Одеської області, заявила міністр освіти Лілія Гриневич.
фото: ridna.ua

фото: ridna.ua

«Сьогодні Україна має великі проблеми саме з ідеологією оцінювання – воно каральне. У новій українській школі буде створено стимулювальну систему – де досягнення підкреслюватимуться на рівні з помилками», – цитує слова міністра портал «Освіта».

Читайте також: Програму початкової школи в Україні кардинально змінено. Інструкція для батьків

Лілія Гриневич також повідомила, що початкова школа не буде повністю відмовлятись від оцінювання дітей.

«Ми не зніматимемо оцінювання у початковій школі повністю. Перший-другий клас має бути без оцінок, але у третьому-четвертому діти мають звикати до бальної системи», – зазначила Гриневич.

Читайте також: Освіта 3.0. Львів’янка, яка не віддасть дітей у школу

Міністр нагадала, що для засвоєння нових методик викладання, підходів до оцінювання та інших елементів нової школи, напередодні старту реформи у першому класі 22 тисячі учителів, які працюватимуть з першокласниками, пройдуть комплексне перенавчання.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!