У Підгорецькому замку відновлюють захисний мур

2833 0
Над відновленням захисного муру працюють понад 30 волонтерів.
фото: культурна асоціація "Новий Акрополь"

фото: культурна асоціація "Новий Акрополь"

Понад 30 волонтерів з різних міст України з 28 липня по 4 серпня займаються відновлювальними роботами в Підгорецькому замку, повідомляє Zaxid.net.

За словами керівника волонтерського табору «Підгірці. Реновація» Сергія Свірдла, волонтери відновили частину захисного муру замку, який був аварійним, а також планують укріпити один зі знищених його кутів. Завдяки цьому мур стоятиме ще щонайменше сто років. Крім того, щороку волонтери викорчовують траву на подвір’ї палацу та у швах будівлі, щоб не допустити повільної руйнації.

Читайте також: Свірзький замок відкриють для відвідувачів

«У самому палаці волонтери очищують монументальні портали, які збереглися. Також прибирають у залах, які планується у подальшому відкрити для відвідувачів»,  говорить він.

Як каже Сергій Свірдло, культурна асоціація «Новий Акрополь» проводить волонтерський табір у Підгорецькому замку уже 11-ий рік поспіль. Починали з розчищення доріжок перед входом, а зараз вже проводять ремонтні роботи всередині замку.

Нагадаємо, у червні в Підгорецькому замку вперше з 1939 року відкрили мистецьку виставку. Вхідний квиток коштує 30 грн, дитячий  9 грн, вартість екскурсії 150 грн.

Фото культурної асоціації «Новий Акрополь»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!