У Підрясному люди перекривають дорогу. Не хочуть приєднання до Львова

3488 0
Дорогу перекривають з інтервалом.
Фото: Патрульна поліція

Фото: Патрульна поліція

У селі Підрясне за Львовом люди перекривають дорогу із вимогою створення Брюховицької ОТГ. Як повідомила Тvoemisto.tv речниця патрульної поліції Львівщина Катерина Рибій, участь в акції беруть близько 40 людей. 5 хвилин вони перекривають, тоді пропускають автомобілі.
 
Усі авто, які очікують, встигають проїхати за ці 5 хвилин, повідомила Катерина Рибій. Учасники акції очікують об 11 годині на приїзд представників влади.
 

Як повідомив депутат ЛМР Ігор Зінкевич, відбувається мирний захід символічного об'єднання громад, які мають намір створити Брюховицьку ОТГ. Обрано місце, де проходить межа Домажирської та Рясна-Руської сільських рад. Місце проведення у с. Підрясне. Люди в масках. Вони очікують голову ЛОДА Максима Козицького.

Читайте також: Чому уряд досі не затвердив перспективний план Львівщини

Нагадаємо, що цього тижня, у середу, Кабмін має розглянути і затвердити пенспективний план Львівської області.

Прем’єр Денис Шмигаль запевнив, що плани територій напрацьовуються відкрито, ніхто нічого не переписує. За його словами, в Україні не затвердили перспективні плани трьох областей – Львівської, Одеської і Запорізької.

«У нас залишилися, фактично, Львівська, Одеська і Запорізька області. Вони доопрацьовуються за участю безпосередньо профільного комітету Верховної Ради, експертів та депутатів. Сподіваюся, що цього тижня ми зможемо завершити процес формування перспективних планів України в цілому», – сказав Денис Шмигаль.

Нагадаємо, що напередодні заступник міського голови Львова з питань містобудування та співавтор законопроєкту про агломерацію Любомир Зубач повідомив, що у Києві ведуться розмови і спроби зменшити формат Великого Львова, створивши окремо Брюховицьку та Винниківську ОТГ.

Він нагадав, що згідно з останньою редакцією, яку подали на Київ, Львівська ОТ мала бути у складі 11-ти теперішніх громад, до яких увійшов би 21 населений пункт. Дискусія була лише по Сокільниках та Мурованому, оскільки вони завчасно задекларували, що хочуть створювати свої ОТГ.

 
Фото: Катерина Рибій, Ігор Зінкевич
 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!