У платіжках за електроенергію з'являться нові дані

1946 0
У платіжках на оплату варто вказувати інформацію про початкові та кінцеві показники лічильників.

Національна комісія з регулювання енергоринку (НКРЕКУ) затвердила нові правила, спрямовані на захист прав споживачів. Про це повідомляє НКРЕКУ.

Читайте також: Міста мають знати, що робити, якщо ракета влучить у ТЕЦ, – експерт

Зокрема, для забезпечення побутових споживачів зрозумілою та коректною інформацією про нарахування за спожиту електроенергію, електропостачальників зобов'язали у платіжках на оплату вказувати інформацію про початкові та кінцеві показники лічильників, на підставі яких здійснюються нарахування.

Для споживачів електроустановки, які мають невелику потужність до 0,1 кВт, врегульована організація комерційного обліку та визначення обсягів споживання без встановлення лічильників.

Також спростили процедуру зміни електропостачальника, зокрема, скоротили нормативно встановлений термін переходу до нового постачальника з 21 до трьох днів.

Нагадаємо, що з кінця вересня минулого року оператори кол-центру «Львівобленерго» більше не приймають показників електроенергії. Подавати показники мешканці області можуть лише через автоматичні сервіси. У «Львівобленерго» пояснили, що таке рішення прийняли, щоб розвантажити лінії зв’язку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!