У платіжках за газ вказуватимуть ще один показник

5241 0
Українців інформуватимуть про те, скільки газу вони використали за місяць, не тільки в кубометрах, а й в одиницях енергії (кВт⋅год, Гкал, Мдж). Це дозволить порівняти споживання газу з іншими видами енергії.
Фото: obozrevatel.com

Фото: obozrevatel.com

27-го січня відповідну постанову затвердили після наполегливої роботи робочої групи у складі Регулятора, Міністерства, УТГ, операторів ГРМ та НАК "Нафтогаз".  Про це повідомив голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Дмитро Вовк.

За його словами, у платіжках за газ вказуватимуть:

- обсяг споживання в кубічних метрах;

- середньомісячну вищу теплоту згоряння;

- обсяг споживання в енергетичних одиницях (кВт⋅год, Гкал, Мдж).

Ініціатори нововведення наголошують, що завдяки цьому українці зможуть порівняти обсяги споживання різних видів енергії та обрати найоптимальніший для себе.

З’явиться новий показник – обсяг споживання в енергетичних одиницях – у платіжках та власних кабінетах споживачів. Для технічного втілення цього, як повідомив Дмитро Вовк, потрібен місяць після публікації Постанови.

Нагадаємо, в Україні планують кардинально змінити систему нарахування субсидій. Новий підхід  дозволить перевіряти рівень добробуту громадянина, який претендує або вже отримує ту чи іншу соціальну допомогу. 

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!