У поїздах «Укрзалізниці» обіцяють впровадити доступ до Wi-Fi

1380 0
На першому етапі реалізувати проєкт планують у швидкісних поїздах Інтерсіті+.
Фото: Intercityukraine.com

Фото: Intercityukraine.com

В «Укрзалізниці» працюють над впровадженням Wi-Fi-доступу до інтернету у пасажирських поїздах. Про це заявив директор з питань інформаційних технологій АТ «Укрзалізниця» Володимир Рєзнік, – передає пресслужба.

На першому етапі реалізувати проєкт планують у швидкісних поїздах Інтерсіті+ і як пілот планують впровадити Wi-Fi спочатку на напрямку Київ – Харків.

Читайте також: Wi-Fi у поїздах можливий за пів року. Ексміністр про платні дороги, Укрзалізницю і дешеві авіарейси

За словами Рєзніка, уже багато років йде мова про якісний доступ до інтернету у поїздах, але далі слів справа не рухається, а також проводять пілотні впровадження, які за результатами подальшого розвитку не мають.

«Поїзди Інтерсіті+ часто використовуються як офіси на колесах, тому в цих поїздах насамперед важливо забезпечити якісний доступ до інтернету», – каже він.

Він додав, що наразі «Укрзалізниця» у співпраці з зацікавленими інвесторами вивчає нові технології, які здатні забезпечити якісний високошвидкісний інтернет упродовж усього маршруту.

Читайте також: Укрзалізниця збільшила термін попереднього продажу квитків

«Опрацьовується концепція, яка буде масштабуватись на всі напрямки слідування потягів, з вирішенням головної проблеми – покриття сліпих зон. Якщо цей проєкт буде успішним, ми запровадимо Wi-Fi у всіх поїздах», – додав він.

Нагадаємо, що 2015 році в поїздах «Інтерсіті» запустили безкоштовний Wi-Fi. Із лютого 2018 завершився термін договвору між «Укрзалізницею» та «Укртелекомом», тож відтоді в поїздах інтернету нема. Про плани забезпечити поїзди «Інтерсіті» підключенням до Wi-Fi говорили також минулого року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!