У поліції Львівщини спростовують інформацію про смерть активіста під час сутичок у Соснівці

1126 0
У Соснівці пікетували проти російського вугілля на Львівщині.
Фото: Прямий

Фото: Прямий

У поліції Львівщини спростовують інформацію про смерть мешканця Червонограда внаслідок того, що його побили правоохоронці під час сутичок у Соснівці. Про це повідомляють у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

«Повідомляємо, що 29 вересня о 7.37 на оперативну лінію 102 надійшло повідомлення від лікаря швидкої медичної допомоги про тіло чоловіка без ознак життя, виявили на вулиці Шептицького у Соснівці. За словами медика, видимих ознак насильницької смерті на тілі не було», – кажуть у поліції.

Напередодні у соцмережах поширювали інформацію, що чоловік постраждав під час силового розгону активістів. які бойкотували вагони з вугіллям з російською реєстрацією в Соснівці 21 вересня. У поліції кажуть, що померлого знайшли на вулиці перехожі.

На місці події працювала слідчо-оперативна група Червоноградського відділу поліції. Правоохоронці встановили особу померлого. За фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України з приміткою «природня смерть». 

За висновком експерта, причиною смерті чоловіка стала низка захворювань, зокрема, серцево-судинних. Переломів чи інших тілесних ушкоджень медики не виявили.

Нагадаємо, у Соснівці кілька тижнів активісти блокували вагони з російським вугіллям, після чого поліцейські розігнали людей та відкрили кримінальне провадження, оскільки пікетувальники блокували залізничні колії. Під час апаратної наради очільник обласної поліції Василь Віконський підтвердив, що наказ про застосування сили у Соснівці віддав він особисто. Це спровокувало протести активістів, які вимагають його відставки.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!