У поліції назвали попередню причину пожежі в Шевченківському гаю

4721 0
Разом із граждою вогонь знищив близько 200 експонатів.
фото: фейсбук музею народної архітектури і побуту імені климентія шептицького

фото: фейсбук музею народної архітектури і побуту імені климентія шептицького

У поліції Львівської області встановили попередню причину пожежі експозиції «Гуцульська гражда» у Музеї народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького. Займання могло статися через необережне поводження з вогнем під час паління печі.

«Поліцейські встановлюють обставини пожежі, вирішується питання правової кваліфікації події», – йдеться в повідомленні пресслужбі поліції.

Водночас в. о директора музею Михайло Закопець спростовує інформацію, яку озвучили сьогодні вранці у поліції області, що пожежа могла статися через необережне поводження з вогнем під час паління печі. 

«Ця інформація не відповідає дійсності, адже триває слідство і експертиза... Вночі ніхто пічки не палить. Все встановить експертиза і тоді буде зрозуміло, що стало причиною загорання», – прокоментував він.

Читайте також: Унаслідок пожежі згоріла дерев'яна хата в Шевченківському гаю

Нагадаємо, що унаслідок пожежі, яка сталась в Шевченківському гаю, вогнем знищене змодельоване подвір’я та дві дерев’яні споруди. Повідомлення про це надійшло у поліцію 6 лютого близько другої години ночі. Разом із граждою вогонь знищив близько 200 експонатів.

Детальніше про те, чому не вдалося врятувати унікальну хатину, читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!