У поліції підтвердили приховування понад ста раніше не зареєстрованих правопорушень

2541 0
До 123 працівників поліції вже застосували відповідні дисциплінарні стягнення.
Фото: google maps

Фото: google maps

У Нацполіції завершили службове розслідування щодо приховування реальної кількості правопорушень на Львівщині. Про це повідомила головна прокурорка області Ірина Діденко.

У ході розслідування підтвердили наявність підстав для притягнення до відповідальності 123 працівників обласного управління поліції, серед яких і керівниця слідства Наталія Харченко. До 123 працівників поліції вже застосували відповідні дисциплінарні стягнення.

Нагадаємо, 18 грудня торік прокуратура Львівщини під час перевірки у Нацполіції Львівської області виявила 110 раніше незареєстрованих кримінальних правопорушень. Перевірку спровокував аудіозапис із колегії поліції області, на якому начебто керівниця слідчого управління Наталія Харченко давала вказівки вносити злочини у єдиний реєстр досудових розслідувань лише за її погодженням.

Позапланову перевірку в львівській поліції розпочали 4 грудня. У прокуратурі зазначають, що таким чином, можливі наміри окремих працівників поліції некоректно реєструвати злочини «заради статистики» залишитися тільки поганими намірами.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!