У поліції відкрили кримінальне провадження через знищення пам’ятки археології в Звенигороді

1557 0
Вони проводили незаконні археологічні дослідження за допомогою металошукача.
фото поліції львівської області

фото поліції львівської області

Поліцейські на Львівщині відкрили кримінальне провадження за фактом пошкодження пям’ятки археології національного значення у Звенигороді . Про це повідомляє пресслужба поліції Львівської області.

Вони виявили численні руйнування у профілях на різній висоті, а також видовбані ями, які порушили цілісність культурних відкладів. Зловмисники зруйнували дерев’яні конструкції княжої доби кінця ХІ-початку ХІІІ століть, проводили незаконні археологічні дослідження за допомогою металошукача.

Слідчі Пустомитівського відділу поліції розпочали досудове розслідування, встановлюють усі обставини події та причетних до правопорушення осіб. За фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 298 (Незаконне проведення пошукових робіт на об'єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини) Кримінального кодексу України. Санкція передбачає покарання – штраф від двох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або обмеження волі на строк до трьох років, чи позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Нагадаємо, що вчора, 21 грудня, невідомі пошкодили археологічну пам’ятку національного значення.  На місці події працювала слідчо-оперативна група та співробітники інших служб територіального підрозділу поліції.

Фото поліції Львівської області


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!