У пологовому Львова жінка народила 16-ту дитину. Фотофакт

21071 0
У жінки народився 9-ий синочок, а вдома ще є 7 донечок.
Фото: Пологове відділення комунальної 3-ої міської лікарні Львова

Фото: Пологове відділення комунальної 3-ої міської лікарні Львова

У Пологовому відділенні комунальної 3-ої міської лікарні Львова, що на вул. Раппопорта, багатодітна мама народила 16-ту дитину. Породілля та немовля почувалися добре і сьогодні їх уже виписали додому. Про це Тvoemisto.tv повідомила заступниця головного лікаря з медичної роботи Наталія Чередніченко.

Читайте також: Уряд спростив порядок отримання допомоги вагітним та породіллям

Жінку звати Галина і вона з Червонограда. Цього разу жінка народила сина. І це вже її 9-й син, а вдома на неї ще чекає 7 доньок.

Читайте також: Платні пологи. Як зробити цю послугу якісною і справедливою

«Жінка народила 16 грудня. Це вже її 16-ті пологи, 12-ть з яких вона народила у нашому пологовому відділенні. До речі, в однієї і тієї ж лікарки», – каже Наталія Чередніченко.

Як зазначила сама Галина, у цьому пологовому їй затишно, спокійно і надійно.

Сьогодні, 21 грудня, жінку із немовлям вже виписали додому.

Нагадаємо, що народити дитину в Україні і нічого не заплатити – можна. З квітня 2020 року діє програма медичних гарантій, що включає послугу безоплатних пологів. Однак чимало породіль все ще «віддячуються» лікарям за «подаровані» життя, незалежно, чи народжують за домовленістю, чи з черговою бригадою. Tvoemisto.tv поцікавилося, як працює реформа і чому у Львові породіллі продовжують платити за пологи. Про це читайте тут.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!