У пологовому на Рапопорта відремонтували палати та встановили нове обладнання

3237 0
Частину обладнання закупили завдяки проєкту Громадського бюджету.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У пологовому відділенні 3-ї міської клінічної лікарні, що на вул. Рапопорта у Львові, відремонтували палати та блок інтенсивної терапії новонароджених. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Читайте також: У дитячій лікарні Львова запрацювало медобладнання аналогів якому немає в Україні

Крім цього, завдяки проєктам Громадського бюджету в лікарню закупили нове обладнання, зокрема білірубінометр, дихальний апарат та дихальний реаніматор, пульсоксиметр, монітор пацієнта, лампи для фототерапії, повітряний компресор, вакуумний аспіратор тощо. 

«За останні 5 років для придбання сучасного медичного обладнання для цього пологового відділення на вул. Рапопорта інвестували 8,1 млн грн, із яких 7,8 млн грн – бюджетні кошти, та понад 200 тис. грн – позабюджетні. Ремонтів за цей час виконали на загальну суму 3,1 млн грн. Якщо говорити про пологовий будинок на вул. Мечникова, то цього року туди інвестували понад 8 млн грн на ремонти та обладнання», – каже керівник міського управління охорони здоров’я Володимир Зуб.

Під час ремонту оновили коридор першого поверху та замінили двері горища на протипожежні. За позабюджетні кошти відремонтували три післяпологові палати спільного перебування матері і дитини, післяопераційну палату, блок інтенсивної терапії новонароджених.

Читайте також: У дитячій лікарні Львова відкрили оновлену операційну з унікальним обладнанням. Фото

У межах проєкту Громадського бюджету «Дай немовляті шанс на повноцінне життя» придбали обладнання, зокрема: 

  • дитячий дихальний апарат – 679,9 тис. грн.
  • пульсоксиметр – 56,9 тис. грн.
  • монітор пацієнта – 197,5 тис. грн.
  • три лампи для фототерапії – 530,2 тис. грн.
  • два повітряні компресори модель – 185,7 тис. грн.
  • три двошприцеві насоси – 201,2 тис. грн.
  • аспіратор вакуумний медичний – 51,5 тис. грн.
  • дихальний реаніматор новонароджених (із компресором) – 159,4 тис. грн.
  • інфрачервоний обігрівач для новонароджених – 383 тис. грн.
  • три обігрівачі для новонароджених – 406 тис. грн.
  • транскутанний білірубінометр – 298,8 тис. грн.

«Ми не хочемо зупинятися на досягнутому, і цього року зареєстрували вже два проекти Громадського бюджету на орієнтовну суму 3,5 млн грн», – додав головний лікар 3-ї міської клінічної лікарні Львова Вадим Олійник.

Читайте також: Як припаркуватись біля лікарні у Львові так, щоб не було боляче

За словами лікарки-неонатологині Марії Кісельової, тепер у лікарні з’явилась можливість робити фототерапію дітям і при цьому не відлучати їх від мам під час грудного вигодовування.

Фото ЛМР


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!