У пологовому на вулиці Некрасова у Львові буде можливість народжувати у ванній

9255 0
Пологовий прийматиме всіх породіль, але спеціалізуватиметься на вагітності з патологіями.
фото дар

фото дар'ї кучер

У Львові завершують ремонт пологового будинку на вул. Некрасова. Там замінили інженерні мережі та електрику, провели газопостачання, а також відремонтували палати та закупили нові меблі. Особливістю цього пологового буде можливість для вагітних народжувати у ванній. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив головний лікар Львівської обласної клінічної лікарні Михайло Гичка.

Загалом пологовий прийматиме всіх породіль, але спеціалізуватиметься на вагітності з патологіями. Тут є палати на одне, два, три місця та сімейні.

Читайте також: У перинатальному центрі у Львові народилися перші трійнята

«У нас є ванна, де може народжувати вагітна. Маємо всіх спеціалістів, які потрібні для вкрай «важкої» породіллі. Є судинний хірург, загальний хірург, уролог, кардіохірург, кардіолог. Ми в цьому унікальні», – каже він.

Додамо, що будівлю пологового ремонтують з серпня 2017 року, а відкриття анонсували на 2018-ий. Однак дату постійно перекосили через низку причин. Зокрема, перший підрядник, за словами Михайла Гички, був недобросовісний, не виконував своїх зобов’язань та протермінував час виконання робіт.

Читайте також: Чому досі не відкрили пологове відділення Львівської обллікарні

«Через рік зайшов переможець тендеру, треба було коригувати проєкт і змінювалася сума робіт», – додає він.

Усі роботи обійшлися у 76 млн грн. На завершення ремонту потрібно ще 6,5 млн грн. Якщо гроші виділять, то пологовий відкриється до кінця цього року.

Ольга Коваль

Фото і відео Дар'ї Кучер

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!