У Польщі відбувся антиукраїнський мітинг. На нього ніхто не прийшов

8807 0
Організатори виступали перед пустою площею.
Фото: Наш вибір

Фото: Наш вибір

У неділю, 25 вересня, на акцію проти українських біженців, організованим польськими ультраправими в місті Сянок, ніхто не прийшов. Організатори виступали перед пустою площею. Про це повідомляє видання «Наш вибір».

Читайте також: Рада підтримала закон про особливий статус поляків в Україні

Представниця правої організації Konfederacja Кароліна Пікуля влаштувала мітинг «Стоп українізації Польщі» на центральній площі міста. Вона вела стрім наживо з акції. Єдиними слухачами були особи, що сиділи на лавках за кілька метрів від місця події.

«У Сяноці ультраправі організували антиукраїнський протест. На нього ніхто не прийшов. Польські націоналісти роками намагаються розпалювати ненависть до великої української громади мігрантів (а тепер і біженців) у Польщі», прокоментував захід в Tвіттері журналіст Даніель Тіллс. 

Читайте також: Польща закрила в’їзд для росіян повітрям і морем

Зазначимо, подібний мітинг відбувся у Варшаві, який зібрав близько 200 учасників. На організованому у столиці мітингу взяли участь депутати від «Конфедерації» Гжегож Браун та Кшиштоф Босак. Вони розповідали про «дискримінацію поляків» та про «проблеми, які виникають у зв'язку з допомогою українцям».

Як повідомили польські журналісти, останні тижні хештег #StopUkrainalizacjiPolski  був популярним у Twitter. Однак аналіз, проведений Лабораторією цифрових криміналістичних досліджень Атлантичної ради, виявив, що цьому сприяла «недостовірна» активність «облікових записів, які виявляють ознаки ботоподібної поведінки».

Нагадаємо, 11 липня президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт про особливий статус для громадян Польщі в Україні. Текст проєкту закону «Про встановлення правових та соціальних гарантій для громадян Республіки Польща, які перебувають на території України» з’явився на сайті парламенту. 28 липня Верховна Рада підтримала законопроєкт. 

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!