У Польщі через коронавірус закривають ресторани, кафе і бари

3996 0
Нові обмеження діятимуть від завтра.
Фото: NV

Фото: NV

Через стрімке поширення коронавірусу в Польщі уряд країни запроваджує нові протиепідемічні заходи, закриваючи ресторани та сильно обмежуючи кількість людей під час зібрань. Про це пише Deutsche Welle.

Читайте також: У ВООЗ закликали світ готуватися до нової пандемії

Польська влада вирішила з 24 жовтня закрити усі ресторани і заборонити збиратися більш, ніж п'яти особам. Як заявив у п'ятницю, 23 жовтня, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, ці заходи мають допомогти уповільнити поширення коронавірусної інфекції в країні.

Попередньо ресторани та кафе закривають на два тижні, однак влада не виключає можливості продовження цього заходу. 

Значна частина обмежень зачепить дітей. Для усіх учнів від четвертого класу запроваджується онлайн-навчання. При цьому усі діти до 16 років можуть залишати домівки у проміжку між восьмою ранку та четвертою вечора лише в супроводі щонайменше одного дорослого.

Також Моравецький закликав осіб віком від 70-ти років за можливості залишатися вдома. При цьому він не виключив повномасштабного локдауну в країні, якщо вже запроваджені заходи виявляться неефективними у стримуванні інфекції. За його словами, головним завданням є уникнути перевантаження системи охорони здоров'я.

Читайте також: Зеленський заявив про жорсткий карантин. За якої умови його введуть в Україні

Нагадаємо, до жорсткого карантину вже повертаються Чехія та Ірландія. В деяких містах Європи вводять комендантську годину. У Польщі через пандемію коронавірусу скасували масові святкування на Новий рік.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!