У Польщі після локдауну відкрили торгові центри, музеї та галереї

1257 0
Водночас, фудкорти у торгових центрах поки продовжать продавати страви лише з собою.

У Польщі від сьогодні, 4 травня, у межах нового послаблення карантину дозволили роботу усіх магазинів у торгових центрах, за умови дотримання заходів безпеки. Про це повідомляє «Європейська правда».

Читайте також: У Польщі зможуть вакцинуватися сезонні працівники з України. Як це зробити

Відвідувачі і працівники усіх магазинів зобов’язані носити маски, відвідувачам необхідно надавати одноразові рукавички та антисептик. У магазинах площею до 100 квадратних метрів може перебувати не більше однієї особи на 15 квадратних метрів площі, а більших – однієї на 20 метрів площі.

Водночас фудкорти у торгових центрах поки продовжать продавати страви лише з собою.

Адміністрація центрів зобов’язана проводити багаторазову дезінфекцію усіх поверхонь, яких часто торкаються покупці, та розміщувати інформаційні стенди й аудіонагадування про необхідність дотримуватися дистанції і правильно мити руки.

Також з 4 травня відновлюють роботу мистецькі галереї та музеї.

Читайте також: Туреччина вводить повний локдаун. Які будуть обмеження

Як раніше оголосили в уряді, з 15 травня ресторани зможуть приймати відвідувачів на відкритих майданчиках, а з 29 травня – і в приміщеннях, з заповненням не більше 50% місць. Тоді ж з 50% заповнення зможуть відкритися кінотеатри і театри. Також з цієї дати дозволять організацію весіль та інших святкувань за участі не більше 50 гостей.

Нагадаємо, з 26 квітня у Польщі частково відновили очне навчання школярі 1-3 класів, також відкрили перукарні і салони краси. З 19 квітня відкрили дитсадки, ясла та дошкільні класи. За останній тиждень у Польщі фіксують 10 тисяч випадків захворювання на коронавірус за добу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!